Páginas

jueves, 28 de junio de 2012

Un paseo y "portat l teu vi"

Cuantas veces vais a un restaurante y a la hora de pedir un vino acabais pidiendo lo mismo de siempre! O pidiendo un vino mas caro de lo esperado? O pidiendo consejo y no es de vuestro gusto? O lo mas usual, no saber que vino pedir. Pues ha nacido una nueva forma ( aunque de momento solo en Catalunya) donde el vino lo escoges tú, via online, y lo consumes en el restaurante.

Esta semana se presentó, la campaña "Porta l teu vi" apoyada por el Sr. Pelegri, Conseller del Departament de Agricultura

Se trata de una iniciativa de Vins de Catalunya para poner en marcha una nueva manera de comprar y consumir!

"Porta el teu vi" es una nueva manera de comprar y consumir vino de calidad de las DO de Cataluña en los restaurantes de la zona.

De esta forma los consumidores obtienen el vino on-line de la tienda Vins de Catalunya www.vinsdecatalunya.cat y lo consumen en el restaurante escogido.

Las ventajas son que se consume un vino o cava de calidad, una rotacion de productos tanto en el restaurante como para el cliente.


Os dejo el texto que se ha publicado



El conseller Pelegrí mostra el suport del Departament d'Agricultura a la campanya "Porta tu el vi"

Es tracta d'una iniciativa de Vins de Catalunya per posar en marxa una nova manera de comprar i consumir

Els consumidors contribuiran a sufragar les despeses de la campanya “Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat, Candidatura Unesco 2013”

Un moment de l'acte

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha presidit aquesta tarda, als Serveis Centrals de Barcelona del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), la presentació de la campanya “Porta el teu vi” per part de Vins de Catalunya.



En el decurs de la seva intervenció, el conseller Pelegrí ha expressat el suport del DAAM a aquesta iniciativa perquè “la innovació tecnològica facilita el coneixement i la compra fàcil” i perquè “cal potenciar la presència dels vins catalans als restaurants de Catalunya”. A més, ha dit que “espero que així s’incentivi el consum de vi als restaurants”.



“Porta tu el vi” és una nova manera de comprar i de consumir vi i cava de qualitat de les denominacions d’origen (DO) de Catalunya als restaurants. Amb aquesta nova fórmula, els consumidors adquireixen el vi on line a la botiga de Vins de Catalunya (www.vinsdecatalunya.cat) i el consumeixen còmodament als restaurant acollits a aquesta iniciativa (un centenar, de moment, repartits per tot el país i Andorra). Quan el client arriba al restaurant escollit li serviran, sense cap cost addicional, l’ampolla de vi que ha comprat des de casa per acompanyar l’àpat.



D’aquest manera, el client porta el vi al restaurant, però de forma virtual. Cada trimestre els usuaris d’aquesta nou sistema disposen d’una carta amb 15 referències de vins (negres, blancs i rosats) i caves catalans de qualitat contrastada per poder escollir el producte que desitgin. La carta es renova cada trimestre.



Vins de Catalunya és un projecte que neix amb la vocació de potenciar i promocionar el consum de vins i caves de qualitat de Catalunya en els restaurants. Així, Vins de Catalunya ofereix als restaurants una carta atractiva per als seus clients, de rotació trimestral, amb la qual facilita als restauradors una gestió professional dels vins de la mà dels seus sommeliers.



D’altra banda, tots els consumidors que adquireixin el seu vi per consumir als restaurants amb la fórmula “Porta tu el vi” contribueixen, a més, a sufragar les despeses de la campanya “Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat, Candidatura Unesco 2013”, que desenvolupa la Fundació Institut Català de la Cuina amb el suport de la Generalitat de Catalunya i altres organismes i entitats.










A parte de "portat el teu vi" Vins de Catalunya, www.vinsdecatalunya.cat es una tienda online donde encontrareis gran variedad de productos


Tambien los encontrareis en @vinsdecatalunya



De aqui a un año espero poder hablar de esta iniciativa como un gran exito


Suerte y Salud

 

2 comentarios:

  1. Pues esperemos que sea una buena iniciativa y antes de un año se consiga que la Cuina Catalana sea Patrimonio inmaterial de la Humanidad por la Unesco.
    Y que se pueda disfrutar de estos vinos y cavas de calidad.
    Por cierto en los 15 vinos actuales, de la carta trimestral en cada uno de ellos hay un vvideo que nos lo explica el propietario/enologo de la bodega o algun representante de ella.
    no dudeis en visitar la web.
    www.vinsdecatalunya.cat.

    Josep Maria.

    ResponderEliminar
  2. En esa linea se hace en La Rioja algo parecido. Muchos restaurantes te permiten traer la botella de casa y cobran 2€ por el descorche y servicio. A mi me parece una idea genial. De esa forma no acabas pagando más por el vino que por la comida y puedes consumir botellas que tienes en casa y nunca encuentras la ocasión.

    ResponderEliminar

y tú qué opinas?